Despre Capitala Culturală Europeană, București 2021

EuropeanCapitalofCultureM-am născut în București și pot spune că de atunci orașul ăsta mi-a adus numai momente intense. Prima zi de școală, prima restanță, prima dată când am mers pe bicicletă, primul sărut, prima lovitură, prima suferință, nopțile albe petrecute în parc, în sesiune sau prin cluburi, toate clipele bune sau rele din viață mea sunt legate de București.

Am învățat de ani buni că trebuie să oferi ca să primești la rândul tău și așa se face că de atunci m-am implicat în numeroase activități de voluntariat. Așa am ajuns și în organizații care se ocupă cu evenimentele din București și am reușit să descopăr un alt București față de cel cu care crescusem și eram obișnuită. Am ajuns să realizez că la mine în oraș au loc cele mai faine evenimente, organizate de oameni pasionați, la care participă oameni din toată lumea.

Mai târziu am ajuns să intru în contact cu oameni grozavi din întreaga lume, studenți dornici să vadă cum arată România, dar mai mult de atât, tineri dornici să trăiască în București.

Mulțumită lor am devenit mult mai atentă la detaliile arhitecturale   și la micile pub-uri. Am ajuns să cunosc chiar și oameni dornici să rămână aici pentru mai mult de un semestru sau două.

Așa că atunci când am întâlnit caravana București 2021 la Festivalul de Teatru Stradal am văzut în posibilitatea de a mă implica în calitate de voluntar o nouă oportunitate de a descoperi casa mea dragă, Bucureștiul.

Am fost prezentă deja la evenimentele din Riga când aceasta avea candidatura și în Sibiu. Mi-aș dori să an ocazia de a mă bucura și de onoarea de a avea propriul oraș pe hartă Capitalelor Europene. 

Dacă nu știai, Bucureștiul este candidat pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021. Ce este o Capitală Culturală Europeană? Ei bine, este una din inițiativele Comisiei Europene pentru a crea o memorie colectivă și a contura premisele unei identități europene comune. Timp de un an, două orașe din Europa au candidatura și organizează evenimente pentru a promova cultura locală astfel încât să fie accesibilă și gratuită pentru mai mulți oamenii de pretutindeni. De asemenea, este o grozavă oportunitate pentru aceste orașe de a atrage turiști.

Dacă vrei să te implici și tu în organizarea evenimentelor care vor avea loc pentru a susține inițiativa sau pentru a ajuta în 2021 te invit să intri aici și să descoperi mai multe detalii.

Mie mi se pare o bună oportunitate pentru toată lumea!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s